Studiebesök

Idag gjorde jag ett studiebesök på Sahlgrenska akademin på Medicinareberget. Det hela började med att jag kontaktade Sahlgrenska akademins studentkår (SAKS) och frågade om jag kunde skugga en student en dag. Jag fick ett snabbt svar från Christoffer Reijnst, ordförande för det Odontologiska utbildningsrådet, som bejakade min förfrågan. Det var nämligen två gymnasieklasser som skulle göra studiebesök på Odontologen och han föreslog att jag kunde hänga med vilket jag naturligtvis tackade ja till.

Dagen började med en samling kl. 9:00 vid Medicinarelängan i lokal 2046 Nils Nilsson. Christoffer kände genast igen mig och vi minglade lite kort om mitt val av program. Efter ett intressant föredrag av studievägledarna fick vi chansen att ställa frågor till studenter från respektive program, så jag gick genast till Christoffer, som läser sin åttonde termin på Tandläkarprogrammet. Jag och ett par andra elever från gymnasiet pratade med honom om hur det är att vara tandläkarstudent, hur han kom in på programmet osv. Det verkade som jag och Christoffer hade hyfsat lika motiveringar till varför vi valde tandläkare över läkare.

Efteråt var det dags för den efterlängtade rundturen på Odontologens klinik. Jag var bland den första gruppen och gick dit först. När jag väl kom in fick jag en angenäm känsla av välbefinnande och förväntan. Det fanns ingen tvekan över vad och vart jag vill plugga i framtiden. Jag fick beskåda tandläkarstudenter som satt i sina egna bås med sina egna patienter. Jag kunde inte låta bli att fantisera mig själv sittandes med klinikkläder och behandlar patienten medan mina föräldrar kollar på mig med belåtna ögon.

Efter rundan var det den andra gruppens tur och jag tog på mig vinterhandskarna, redo att åka hem. Då frågade Christoffer mig om jag ville följa med på den andra rundturen, vilket jag tackade ja till (såklart). När gymnasieeleverna begivit sig hem inviterade han mig att ta en sväng med honom runt byggnadens olika avdelningar. Vissa avdelningar var lite mer ”negativt inställda” till insläppandet av främlingar vilket är helt förståeligt. Christoffers taktik var att förse mig med en vit rock så att jag kunde smälta in bland studenterna för att…tja, varför inte?

Det var riktig schysst gjort av honom. En mäktig och uppskattad handling! Jag fick en mycket bättre uppfattning av skolan än om jag endast deltog i rundvandringen med gymnasieeleverna. Christoffer visade mig runt på olika avdelningar, berättade om lärarna och eleverna där och om hur det är att studera på Odontologen. Jag fick möjligheten att träffa ett par riktigt sköna lärare och studenter. Alla var lika trevliga. Dessutom fick jag bl.a. kolla närmare på elevernas verk/arbete och testa använda stetoskop! Den här dagen har varit helt otroligt och motiverande för mig då det ger mig en kick för att fortsätta kämpa med Högskoleprovet för att komma in på den här underbara skolan. Hursomhelst kommer Christoffer att höra av sig om det finns ett annat passande tillfälle för mig att delta i framöver!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s