De första två veckorna: nollning och tenta

De två första veckorna på programmet hade vi nollning parallellt med en introduktionskurs där vi fick bl.a. göra ett grupparbete om studiemiljö samt läsa en 3-poängskurs som heter ”Medicinsk terminologi”. Under denna kurs fick vi lära oss om anatomiska plan, rörelseuttryck, lägesbeskrivningar, det latinska språket och tandmorfologi. Enligt våra faddrar och våra lektorer är det den lättaste kursen vi någonsin kommer att läsa. Efter detta ska vi läsa cellbiologi och medicinsk biokemi och då är smekmånaden över kan man säga!

När det var dags för den första tentan var vi alla nervösa eftersom det är ju trots allt den första tentan på utbildningen och man vill ha en bra start. Under veckorna som gått har vi pluggat latinska ord och begrepp med hjälp av Memrise. Allt vi behövde kunna fanns i handouten som delades ut när kursen började vilket underlättar pluggandet en hel del. Tentan i Medicinsk terminologi ägde rum den 27 januari, kl. 9:00-11:00 i Östra Paviljongen, men man skulle vara där en kvart innan provtiden för ID-kontroll. När jag väl  läste igenom frågorna kände jag mig självsäker. Jag hade trots allt pluggat mycket de senaste veckorna så det kändes inte svårt alls. Efter sju minuter hade jag svarat klart på alla frågor. Vi kunde inte lämna salen förrän en halvtimme efter start så jag satt kvar och kontrollerade mina svar fem gånger. När klockan var 9:15 meddelade provledaren att de som var klara kunde lämna salen, och då stod nästan alla upp i princip!

Nollningen har varit helt magiskt måste jag säga! Under dessa två veckor har vi hunnit med åtskilliga aktiviteter. På nolleschemat fanns bland annat lekar, fika, speeddating, faddermiddag, tröjpimp, ärtsoppesittning, Ålidhemsrace, Insparkssittning, stadskamp, pulkabygge, informationskvällar, togafest och utgångar. Jag har inte haft chansen att delta i alla aktiviteter men jag har försökt att medverka så ofta jag kunde. Även om man inte är en ”festmänniska” (som jag) är det ändå bra att delta då man har chansen att lära känna alla från klassen. Det skulle annars ta lång tid innan man känner alla då klassen är ganska stor som sagt. Jag kan förklara kort vad de olika aktiviteterna innebär:

Faddermiddag: Middag hos en fadder med vår färggrupp. Vi fick äta tacos och dricka nollevin. Efteråt pimpade vi våra tröjor. När generalerna kom skulle vi fjäska med dem. Ju mer man fjäskar desto mer poäng får gruppen. Förra året var det en kille som gick så långt att han masserade generalens fötter!

Ärtsoppesittning: Klassen samlas i en lokal i Mariehem för att äta ärtsoppa och våfflor. Alla grupper presenterar sitt spex för generaler (vi hade lite tid innan för att förbereda). Efter spexet fick nollorna en rejäl överraskning, något som jag inte tänker avslöja!

Ålidhemsrace: Kallas ofta för mottagningens höjdpunkt. Vi fick gå till olika stationer. I varje station fick vi tävla mot en annan grupp eller äldreterminare i olika lekar. Det var riktigt kul!

Pulkarace: Gruppen ska bygga en pulka och tävla mot de andra grupperna från klassen. Gruppen med den snabbaste pulkan tävlar mot läkarstudenterna. I år kom inte läkarstudenterna till Pulkaracet så vi tandläkarstudenter vann tävlingen per automatik.

Insparkssittning: Klassen bestämmer ett gemensamt tema (tandrelaterat) som vi ska hålla hemligt till kvällen. I år blev det ”Sweet tooth” eller godistema!

Stadskamp: Gruppen får en lista med olika uppdrag som man ska utföra i stan. Alla uppdrag skall filmas och redovisas för generalerna. Enligt mig var denna aktivitet den roligaste av alla! Här är några av uppdragen:

  • Fistbumpa med en polis.
  • Få hjälp av en tant över gatan.
  • Kliv på en buss och kliv av den igen innan den åker. Ropa tydligt ”hej” och ”hejdå” till chauffören.
  • Gå in på en toa och skrik ”färdig” tills en främling kommer och kollar vad som händer.
  • Demonstrera Kama Sutra-ställningar inne på Utopia.
  • Sjung McDonald’s introsång vid en av ingångarna på Max så fort någon kommer in.
  • Kryp runt på golvet i en butik tills någon frågar vad ni håller på med och svara då ”jag letar efter låga priser”.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s