Vi är nu 10% tandläkare!

Den skriftliga tentan i Morfologi är avklarad, och det kändes helt klart bättre än cellbiologi-tentan. Jag vågar däremot inte hoppas för mycket, ibland kan det gå som man inte tänkt sig. Den här gången kommer vi få reda på tenta-resultatet inom två veckor. Lärarna vill rätta färdigt och ha sommarlov också!

Nu när vi tentat av kursen åker en del av mina klasskamrater tillbaka till sina hemstäder. Idag tog jag farväl av min klasskompis, hon åker hem till Norrköping. Till skillnad från gymnasiet och grundskolan kommer vi ha ett långt uppehåll från skolan. Vi har lov den 2 juni fram tills den 28 augusti, alltså nästan 3 månaders lov! Jag kommer verkligen sakna alla från klassen, vi har blivit ett tajt gäng!

Själv stannar jag kvar i Umeå ett tag till då omtentan i cellbiologi äger rum den 8 juni, alltså om 3 dagar. Hur ska jag hinna plugga inför tentan kanske ni funderar? Jo, sanningen är att jag vet att jag inte kommer hinna göra det på så kort tid, och därför har jag valt att satsa på omtentan som sker den 21 augusti, då har jag tid att plugga under sommarlovet. Frågan är; ska jag stanna kvar i Umeå och göra omtentan den 8 juni eller ska jag strunta i den och fokusera på augusti-tentan istället? Det kan vara ett bra träningstillfälle att gå dit även om man vet att man inte kommer klara den…

IMG_7736

Annons

2 reaktioner till “Vi är nu 10% tandläkare!

 1. Hej! Först och främst, superbra blogg! Har två funderingar. Vad brukar ni skriva i för program och hur och i vilket format ska det skickas in? Vilken typ av dator är bra att införskaffa? Tack på förhand!

  P.s Vad tyckte du var svårare med cellbiologin? Själv minns jag noll ifrån gymnasiebiologin… Kemin… e.t.c

  //Tandläkarstudent vid umeå ”to come”.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för att du läser bloggen!
   Det är som på gymnasiet, man kan ha vilken dator som helst och man kan skriva i vilket program som helst så länge man kan läsa pdf- och word-dokument.
   Själv brukar jag skriva i Word och Google dokument. Fördelen med Google dokument är att många kan skriva i samma dokument samtidigt och man kan se ändringar i realtid. Detta underlättar rejält när man jobbar i grupparbeten (case). I vår klass använder de flesta Google dokument och Word för att anteckna. Angående dator använder de allra flesta Macbook Air och Macbook Pro. Fördelen med Macbook är att de är så lätta och enkel att ta med till föreläsningarna.

   Det svåraste med cellbiologin är att kursen ligger i början av terminen. Man är inte van vid tempot och då har man svårare att hänga med. Dessutom är kursen omfattande (15hp), det är mycket detaljer som man behöver lära sig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s