Sammanfattning av termin 1

Nu har vi läst färdigt termin 1 och det är dags för mig att skriva en sammanfattning där jag sluter säcken och lyfter fram höjdpunkterna från våran första termin. Just nu sitter jag i mitt rum i Göteborg och minnena från den första terminen i Umeå återupplevs i form av bilder, filmer och anteckningar. Det har gått fort. Riktigt fort. Det var inte längesen vi satt i sal B och hade vårt upprop kl 11:00. Folk satt nervösa i sina platser och kollade i sina mobiltelefoner samtidigt som de sporadiskt sneglade upp för att observera alla andra. Efter fem månader har jag lyckats lära känna så många underbara människor, inte bara från våran klass utan även äldreterminare samt en del andra Umeåbor.

Jag måste erkänna att jag haft turen att hamna i en så fantastisk klass med så härliga individer! Fördelen med att plugga i studentstäder som Umeå är att de flesta i klassen härstammar från många olika städer i Sverige. Somliga kommer till och med från olika länder runt om i världen! Det är väldigt få personer i klassen som kommer från Norrland för att nu inte tala om Umeå. När man flyttar till en ny stad för att studera är man mer nyfiken och öppen för att lära känna nya vänner. Jag känner mig stolt när jag säger att min klass är ett bra exempel på detta! Under den första terminen har det varit en bra blandning när det kommer till umgänge. Detta kanske förändras under de kommande åren, men just nu känns allt väldigt bra tycker jag.

Umeå är en mysig studentstad med ett rikt kultur- och nöjesutbud. Om du kommer från en storstad t.ex. som Stockholm och Göteborg kommer du uppfatta Umeå som en fjuttig stad. Det positiva med det är väl att allt ligger så himla nära. Flygplatsen ligger cirka 4 km från stan och många brukar faktiskt cykla till flygplatsen när de ska flyga någonstans! En del anser att Umeå är en tråkig stad men enligt mina egna upplevelser har det inte varit tråkigt alls. Till syvende och sist beror det på hur man är som person och hur mycket man engagerar sig. Jag har börjat gå på salsa-kurser med min klasskompis under helgerna (terminens höjdpunkt). Något som är värt att nämna är träningsanläggningen ”IKSU”, Idrottsklubben Studenterna i Umeå. Idag är IKSU den största träningsanläggningen i hela Europa! Här finns allt du önskar och lite till; alltifrån squash, beachvolleyboll till styrketräning, zumba och golfsimulatorer.

Då och då brukar jag och andra klasskamrater gå till Rouge som är en nattklubb beläget vid Ålidhem Centrum. Det jag älskar med studentstäder som Umeå är hur mysigt det är att bo nära sina klasskompisar. Jag kan låna salt och peppar av min vän som bor en trappa ner i studentkorridoren, eller promenera 3 minuter till en annan kompis för att käka hos honom. Har jag lust att grilla kl. 1 på natten är det bara att hoppa in i bilen och åka till min vän som bor fem minuter bort. Varje sommar har vi Brännbollsyran som är en av Sveriges största musikfestivaler samt VM i Umeås största nationalsport, nämligen brännboll. I år hade vi artistbokningar som Matoma, Kygo och Zara Larsson. Det var helt magiskt där! Under juli och augusti är staden helt dött då de flesta studenter åker till sina hemstäder.

Något som jag uppskattar mycket är hur självständig jag har blivit. Man lär sig mycket när man flyttar hemifrån, dessutom till en helt annan stad. Du lär dig att alltid se livet från den ljusa sidan. Du hittar på nya spännande matkombinationer. Du lär dig om pengarnas värde och så mycket mer! Jag ser framemot att få börja på termin 2!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s