Resultat från omtentan i cellbiologi

Omtentan skrevs den 21 augusti och idag fick vi tillbaka tentaresultatet, alltså efter 16 dagar. Kurssekreteraren hade laddat upp en fil på Cambro (som är skolans lärplattform) där det stod ”Resultat omtenta 21/8”. Jag fick meddelandet via mail och då satt jag och pluggade Fysiologi. Jag ville inte avbryta pluggandet och kolla på resultatet i rädsla om att beskedet skulle påverka inlärningen negativt. Jag fortsatte därför gå igenom fysiologi-föreläsningarna trots att jag innerst inne var sjukt nervös. Jag hade ju trots allt pluggat rätt mycket under sommarlovet inför omtentan och nästa tillfälle för omtentamen är i april nästa år, så man vill gärna bli av med det istället för att släpa kursen efter sig i ytterligare 8 månader.

Efter att jag blivit klar med plugget gick jag till MIT-huset där min vän Gum satt och pluggade cirkulationsfysiologi. Jag bad honom kolla åt mig då jag var alldeles för nervös för att göra det själv. Jag blev både chockad och överlycklig när jag fick reda på att jag hade klarat mig med ganska bra marginal till och med! Jag trippelkollade min tentakod och poäng för att vara på den säkra sidan. Dessutom gick jag in i Studentportalen som är en plattform där man kan se de avklarade kurserna samt ej avklarade kurserna. Jag blev så glad när ”medicinsk biokemi och cellbiologi” fanns under fliken ”avklarade kurser”! Jag känner en stor lättnad, nu kan jag verkligen släppa det här. Naturligtvis kommer jag repetera cellbiologin i framtiden (man kommer inte undan), men man kan släppa pressen. Min vän hade också klarat sig så jag känner mig upprymd för hans skull också. Jag har ringt och meddelat min familj och de är väldigt glada för våran skull!

Totalt fick 60% godkänt av dem som skrev omtentan den 21 augusti. 😀

img_93931.jpg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s