Intervju med en klinikchef

Häromveckan hade vi en föreläsning med en före detta klinikchef som numera specialiserar sig inom Endodonti, alltså rotbehandling m.m. Oftast är det så att man antingen väljer att bli specialist eller klinikchef, det är få som kombinerar dessa två. Som klinikchef har man patientbehandling vissa dagar samtidigt som man ansvarar för hela verksamheten inklusive klinikens ekonomi, personal, arbetsmiljö m.m. Det är mycket att tänka på och det är inte sällan att klinikchefer tar hem jobbet och offrar familjetid och fritid. Detta är en av anledningarna till varför en del väljer ett annat spår och specialiserar sig istället.

Som klinikchef fick föreläsaren hålla arbetsintervjuer vid rekrytering av tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister. Han gav oss intressanta tips och delade med sig av sina personliga erfarenheter. Ett exempel är att intervjuaren brukar bjuda dig på kaffe eller te, och då är det bra om man tackar ja, även om man senare inte kommer dricka upp det. Om man varken dricker te eller kaffe kan man instället be om ett glas vatten. Det är bättre att vara öppen än att vara oemottaglig. Efter intervjun kommer de notera vad du gör med koppen. Ställer du den i diskmaskinen, lämnar du kvar den eller frågar du vad du ska göra med koppen? Det är bäst att ställa koppen i diskmaskinen eller åtminstone fråga vad du ska göra med koppen istället för att lämna kvar den på bordet. Man ska inte förvänta sig att någon annan ska städa efter en.

En annan rolig synpunkt som svävar omkring bland klinikchefer är om manliga tandläkare som haft legitimation i ett år. Enligt många är denna grupp den värsta av alla eftersom de tror sig kunna allt och frågar inte om hjälp vid komplicerade ingrepp. ”Kan inte jag så kan ingen annan”. Till och med föreläsaren säger att han uppträdde sig på det viset när han var ung och nu skäms han över detta mycket.

Summa summarum – vi har mycket att lära oss av tjejerna! 😉

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s