Tenta i fysiologi och farmakologi

Tentan i fysiologi och farmakologi är avklarad! Kursen har varit väldigt givande och har gett oss en bättre förståelse av människans fysikaliska och biokemiska funktioner. För att förstå denna kurs bör man förstå det grundläggande först, dvs. biokemi och cellbiologi. Med dessa byggklossar tillsammans kan man verkligen bygga upp en bra förståelse av den mänskliga kroppen. Givetvis har vi mycket kvar, men det känns som om vi har lärt oss väldigt mycket! Än så länge tycker jag att det är den roligaste kursen vi läst hittills!

Nästa kurs heter ”Mikrobiologi, immunologi och virologi” (10 hp). Vi läser det parallellt med kursen ”Orala infektionssjukdomar” (5 hp). Jag har kikat på schemat och det ser fullpackat ut för oss. Föreläsningar 8-16, sjukt många laborationer och superlånga dagar. Vi har ledigt fram tills på onsdag och då är det upprop! Nu ska det njutas av livet. 🙂

Annons

2 reaktioner till “Tenta i fysiologi och farmakologi

 1. Hej!
  Jag vet att det var ett tag sen du skrev HP nu, men jag sitter i samma situation du gjorde då och försöker att komma in i Umeå genom HP. Följer din blogg slaviskt och lever min dröm lite genom dig. Vad skulle du säga var dina bästa HP tips?

  Gillad av 1 person

  1. Hej,
   Vad kul att bloggen har inspirerat dig. Jag hoppas du lyckas med HP och kommer in, det är verkligen en fantastisk utbildning här i Umeå.
   Mina HP tips till dig:

   -Gör gamla prov. Jag kan inte betona tillräckligt hur viktigt det är att göra gamla prov. Det allra bästa sättet att plugga inför HP är att göra de gamla proven, inget snack om saken. Gör proven och ta tid på dig själv för att försöka efterlikna provet så mycket som möjligt.

   -Felanalysera. Kolla på de fel du har gjort och förstå VARFÖR du har gjort dessa felen. Genom att felanalysera undviker man att göra om samma misstag.

   -Förstå dig själv. Vad är du bäst på? Den verbala delen, den kvantitativa delen eller är du lika bra på båda två? Under lång sikt kan du öva mer på det du har svårt för, men under kort sikt (ett par veckor innan provet) tycker jag du ska fokusera på den delen du är bäst på. Om du är bra på matte t.ex. ska du satsa mer på matten.

   -Under lång sikt kan du läsa mycket för att få ett ökat ordförråd samtidigt som du övar både LÄS och MEK. Läs många vetenskapsartiklar och artiklar från dagstidningar. ”Under Strecket” från SvD har bra artiklar.

   -Ta det lugnt bara! Detta är inget ödesdigert prov, det kommer inte avgöra din framtid. Du får göra provet hur många gånger du vill tills du når ditt målresultat, så få inte panik. Se provet mer som en möjlighet för dig att komma in på utbildningen.

   -Ha ett bra självförtroende på provdagen. Det kan avgöra! Är det nån gång man ska vara självgod är det på provdagen. Tänk att du är bäst i provsalen och att alla kommer få sämre än dig. Det brukar funka. 🙂
   Lycka till, vi kanske ses i framtiden!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s