Kurserna Mikrobiologi, Immunologi och Virologi & Orala infektionssjukdomar

 

Nu läser i kursen Mikrobiologi, Immunologi och Virologi (MIV) parallellt med kurserna orala infektionssjukdomar (OI) och professionell utveckling (PU).

Som ni kan se är det många kurser samtidigt och det är mycket att hålla reda på, men trots detta tycker jag att det funkar bra då Orala infektionssjukdomar hänger ihop med de andra kurserna, den bygger på teorin vi lärt oss från mikrobiologin. Själv tycker jag att svårighetsnivån på kurserna vi läser är lagom. Det största hindret är utan tvekan brist på studietid. Vi har svårt att hinna gå igenom och sammanfatta föreläsningarna på samma dag som de hålls. Det brukar vara så att vi hamnar efter med två eller tre föreläsningar vilket kan vara ett problem då föreläsningarna bygger på varandra. Har man inte hunnit gå igenom gårdagens föreläsning kommer man ha svårare att begripa dagens. Som tur är kommer vi ha några lediga dagar under kursens gång då några i klassen ska på auskultation. Då kommer jag utnyttja tiden att gå igenom det jag missat samt sammanfatta allt jag lärt mig.

Vi har två duggor i den här kursen vilket jag tycker är bra, då tvingar man sig själv att plugga och ligga i fas.

I kursen MIV har vi totalt fyra laborationer och i kursen Orala infektionssjukdomar har vi tre laborationer. Varje enskild laboration tar lång tid och kan sträcka sig över flera dagar då vi måste odla bakterier och göra många labmoment som tar tid. Varje labb kan  kräva flera dagar att slutföra. Mer om laborationerna i mina kommande inlägg!

IMG_9892.JPG

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s