LEGO-bitar i undervisnings- och inlärningssyfte

Vad tänker du när du hör ordet ”lego”?

LEGO tillverkas och marknadsförs som en barnleksak och dem flesta förknippar det med barn, men sanningen är att man kan utnyttja legobitar i många olika syften, bl.a. i undervisnings- och inlärningssammanhang.

Under uppsatsdiskussionen förra veckan använde min lektor legobitar för att demonstrera för oss elever de olika komponenterna hos bakterien Streptococcus Agalactiae som bidrar till att den kan binda in till hjärtklaffarna och framkalla endokardit (inflammation i hjärtklaffarna). Jag tyckte det var ett utmärkt sätt att demonstrera bakteriens virulensfaktorer, något som annars skulle vara för abstrakt.

Jag har haft turen att få legobitar från BriXtar som är en social plattform för LEGO-användare. De vill visa att LEGO-bitar kan användas till nästan vad som helst och att det inte finns någon övre åldersgräns, vilket jag fullständigt håller med om. Mitt tips är att använda legobitar i plugget, det underlättar en hel del! Låt fantasin flöda!

Besök gärna deras hemsida, de har mycket att erbjuda.

https://www.brixtar.com

 

IMG_0432

Annons

En reaktion till “LEGO-bitar i undervisnings- och inlärningssyfte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s