Juluppehåll!

Vi har skrivit färdigt tentan i Orala infektionssjukdomar, vilken lättnad! Däremot har vi inte läst färdigt termin två ännu. Vi har kvar kursen Tandanatomi som sträcker sig ända fram till den 13 januari. Först då har vi läst färdigt termin två.

Tandanatomi är en väldigt liten kurs på 2 högskolepoäng. Som ni kan se är det inte mycket att läsa in. Mycket av det som ingår i kursen har vi redan gått igenom i kursen ”Introduktion till tandläkarutbildningen” som är den allra första kursen på tandläkarprogrammet här i Umeå. Det som är nytt från tandanatomi-kursen är just anatomin. Vi ska kunna morfologin av varje enskild tand och kunna identifiera tanden genom att bara se på en bild. Under kursens gång ska vi få använda en del appar på mobilen/datorn för att identifiera tänder. Vi ska även få gå till tandteknikerskolan för att prova på uppvaxning av en tandmodell, men allt detta sker efter juluppehållet. Jag funderar på att införskaffa en tandmodell där man kan dra ut varje enskild tand för att kolla. Det skulle underlätta studierna rejält!

Men först ska jag njuta av juluppehållet med min familj i Göteborg. Tyvärr har vi tenta den 13 januari så vi är inte helt lediga. Vi får plugga lite tandanatomi under lovet, men det är inte så farligt. Det är trots allt bara 2 högskolepoäng!

 

IMG_7918
Skål på er! En bild från julbordet på villan med OF. 
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s