Nollningen är över!

Nollningen är över nu och vi kan äntligen kalla dem nyantagna studenterna för T1:or. Det har varit superkul att få hänga med den nya klassen. Två veckors av fester och roliga aktiviteter är nu över och det är dags för oss faddrar att återigen lägga fokus på plugget. Under nollningen fick jag träffa många personer som läst min blogg. En av dem berättade till mig att min blogg avgjorde hens val mellan läkare och tandläkare. Riktigt roligt att så många läser bloggen och känner igen mig!

Under nollningsveckorna pluggar vi T3:or en kurs som heter OKB (Oral och kraniofacial biologi, 13 hp). Här får vi läsa väldigt ingående om munnens, halsens och ansiktets organsystem ur ett helhetsperspektiv. Vi får bland annat lära oss väldigt ingående om kraniets och nackens anatomiska ben-, led- muskelstrukturer samt kärl- och nervsystem. Det är till och med så att vi läser mer än vad läkarstudenterna gör om kraniets, ansiktets och nackens strukturer vilket är förståeligt då vi ändå kommer arbeta med det i framtiden. Det är en stor kurs med långa föreläsningar så man har inte lika mycket studietid som när vi hade fysiologi och farmakologi på termin 2. Som ni ser är det tufft att hinna med både OKB:n och nollningen som fadder, men det har löst sig relativt okej. Jag ligger efter med många många föreläsningar nu, så efter detta inlägg ska jag börja ta tag i mitt plugg!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s