Hålla föredrag om tandläkarprogrammet

I början av veckan hade vi inte mycket i skolan, jag var helt ledig på måndag så jag tänkte att det var ett bra tillfälle att åka ner till Göteborg och hälsa på min familj där. Dessutom har jag pratat med min före detta lärare i hemspråk och jag bestämde mig för att hålla ett föredrag om tandläkarprogrammet i Umeå för gymnasieeleverna i hans klass. Just nu har eleverna där ett tema i skolan där de ska presentera framför klassen om deras framtida drömyrke/utbildning. Då tyckte jag att det passade bra om jag gick dit och presenterade mig själv samt min utbildning så att de har något att gå på.

Jag hade förberett en powerpoint och jag höll föredrag i över en timme. Jag berättade om kurserna vi läser på tandläkarprogrammet, om antagningskraven, om jobbmöjligheterna. Jag förklarade för de hur det är att plugga på universitetet/högskolan jämfört med gymnasiet. Slutligen gav jag dem konkreta tips och råd. Presentationen uppskattades bland många elever och lärarna tyckte det var superroligt att jag kunde åka hela vägen från Umeå till Göteborg för att föreläsa. Dessutom funderar lärarens son på att studera till tandläkare vilket är ännu roligare då jag har möjligheten att inspirera och vara del av en persons beslut.

Att jag föreläser frivilligt såhär är för att jag gillar att inspirera andra, dessutom kan jag prata om min drömutbildning och svara på elevers frågor om utbildningen och eventuellt väcka intresse hos någon som aldrig funderat på tandläkare förut. På våren ska jag ansöka om att bli studentambassadör för tandläkarprogrammet i Umeå. Jag tycker att det är bra om jag redan nu samlar på mig erfarenhet och börjar redan nu åka runt till olika ställen och föreläsa frivilligt. När jag väl söker tjänsten kan det vara bra om jag har erfarenhet inom detta. Den här bloggen som jag driver kan också vara en bra merit.

Annons

4 reaktioner till “Hålla föredrag om tandläkarprogrammet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s