Praktiskt prov II

Idag hade vi praktiskt prov nummer 2. Den här gången får vi göra en MOD-preparation på 25 i en docka (fantomställ). Under laborationerna brukar handledarna rätta snällt. Om man t.ex skadat lite av granntanden så kan de ha överseende med detta misstag. Men under praktiskt prov II får vi absolut inte skada granntanden! Man får själv bedöma om fyllningen är bra eller inte och sedan lämnar man in den till lärarna utan att få feedback. Allt man får veta är om man klarat provet eller inte. Praktiskt prov II är betydligt svårare än prov I då lärarna är strängare den här gången. Man får exempelvis inte skruva loss tanden, man får inte ta ut käken ur fantomstället och titta. Man ska efterlikna en riktig patientbehandling så gott man kan!

Om man inte klarat sig får man gå hem direkt. Nästa omprovstillfälle är efter sommaruppehållet! Om man dock klarar sig får man sätta matris, göra fyllning och sedan putsa och polera. När allt är klart lämnar man in det till lärarna. Rättning av fyllningar brukar ta ett par dagar. Jag klarade mig i alla fall preparations-delen och känner en stor lättnad! Jag har själv inte jättelätt för MOD, speciellt inte på en tand som 25 som har en mindre arbetsyta än molarerna.

Nu sitter jag på MB och repeterar materialvetenskap samt patologi. Vi har tenta i materialvetenskap nästa vecka så det är läge att börja repetera nu. Imorgon har vi ett examinerande seminarium i PU (Professionell utveckling) som ska handla om genus samt våldutsatta patienter. Inför seminariet har vi fått en del frågor att besvara i grupp.

 

Annons

2 reaktioner till “Praktiskt prov II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s