Oral diagnostisk radiologi 1

Hej allihopa, det har varit ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Jag har nämligen haft en underbar sommar utomlands. Jag besökte Vietnam, Singapore och Japan. Det har varit en pluggfri sommar, något som jag inte har haft sedan gymnasiet!

Sommaruppehållet börjar gå mot sitt slut och jag är tillbaka i Göteborg. Nästa helg bilar jag mot Umeå för att börja en ny termin på tandläkarprogrammet. Jag ser framemot termin 4, för nu kommer vi få ha våra första patienter!

Den 3 september startar kursen ”Oral diagnostisk radiologi 1” som är 9 hp stor. De första två veckorna kommer vi få ha klinikförberedande föreläsninar. Det blir intensivt plugg då vi måste vara väl förberedda när vi har våra första patienter vecka 3. Den klinikförberedande delen består av projektionslära, bildtagningsteknik samt bildtagningsträning i både panoramaröntgenteknik intraoral bildtagningsteknik. Vi kommer ha undervisning i strålningsfysik- och biologi samt lagar och förordningar inom strålskyddsområdet. Föreläsningarna består av seminarium, gruppdemonstrationer, litteraturstudier, laborationer och röntgenundersökningar av en docka. Under kursens gång kommer vi även ha en dugga i huvud-hals-osteologi.

Den kliniska delen av kursen består av patientundersökningar samt undervisning i radiologisk diagnostik. Vi måste vara godkända i alla examinerande momenten de först två veckorna för att få undersöka patienter. Obligatorisk närvaro gäller vid patientpass. Schemat för termin 4 ser fullpackat ut, hoppas vi överlever…

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s