Tandläkarexamen 2022

I och med de nya restriktionerna som tillkommit till följd av omikrons snabba spridning har det varit högst oklart hur examensceremonin skulle gå till. Blir det live på plats med anhöriga? Ska det vara en förinspelad ceremoni? Eller ska det vara en ceremoni på plats, fast utan anhöriga?

Ja, ovissheten var total. Men det slutade med att vi lyckades boka in Folkets Hus och bjuda in nära anhöriga samt lärare och sköterskor som skulle få motta pris för årets lärare/sköterskor, pedagogiska priset etc. Min familj och flickvän lyckades hitta flygbiljett upp till Umeå i sista minuten och delta på ceremonin vilket var jätteroligt! Totalt sett blev det en mycket lyckad ceremoni! Ett par dagar efter ceremonin åkte jag och familjen upp till Robertfors för att få uppleva hundspannsturen hos Hedlunda Husky! Nu är resan äntligen över. Det har varit en tuff resa med många motgångar, men jag kommer sakna studentlivet här uppe i Umeå. Jag har lärt känna många vänner för livet som betyder mycket för mig. Jag vill tacka min familj, flickvän, vänner, lärare, sköterskor, er läsare som har stöttat mig under min långa resa mot tandläkarexamen. Jag kommer fortsätta blogga om hur det är att jobba som nyexaminerad tandläkare på Folktandvården Västra Götaland! Nu har jag fått mitt examensbevis ett par dagar efter examen. Nu är det bara att ansöka om legitimation från Socialstyrelsen (brukar ta några veckor). När legitimationen är klar ska jag ansöka för intyg om förskrivningsrätt. Vi har fått råd att inte jobba på tillfälligt leg under tiden vi väntar på våran legitimation, men mest troligt är det för att inte belasta Socialstyrelsen alldeles för mycket. Vissa som behöver jobba direkt efter examen får ansöka om tillfälligt leg och jobba som tandläkare. Annars går det bra att jobba som sköterska/tandvårdsbiträde/tandläkarassistent under tiden man väntar på sitt leg. Det kan ta upp till 2 veckor att få examensbeviset efter det att ansökan är komplett. (Examina prioriterar alla legitimationsyrken).

Här kommer bilder från examensdagen hursomhelst!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s