Betagen av en idol!

Det var i december månad som jag tillsammans med min syster och flickvän besökte ett evenemang i Göteborg där jag mötte en väldigt inspirerande person, en person jag idoliserat sen jag läste om honom på Tandläkartidningen 2016.

Chuong Ly anlände i Sundsvall som 16-åring med sin familj och har satsat mycket på studierna för att komma in på Tandläkarprogrammet. År 2002 tog han examen från Umeå Universitet för att senare satsa på en karriär inom käkkirurgi. Idag är Chuong Ly privat specialist i käkkirurgi där han jobbar tillsammans med sin fru Cathy Lam, även hon är en erfaren tandläkare! Efter att ha läst om Chuongs fantastiska framgångsrika resa beslöt jag mig att skriva ett brev till honom när jag påbörjade mina tandläkarstudier i Umeå.

Det var helt oväntat att få träffa honom på evenemanget i Göteborg! Roligt nog kände han igen mig. Han hade nämligen läst min blogg och visste även vart jag skulle jobba vilket var så kul! Efter ett trevligt samtal med både Chuong och Cathy råder det ingen tvekan om att de valt rätt yrke. Med stor entusiasm berättar de om hur livet är som privattandläkare med två mottagningar som bedriver allmäntandvård, men såklart även kirurgi som Chuong Ly är specialist inom. Deras berättelse avspeglar ambition, kämparglöd och framgång.

Med glimten i ögat och avslappnande ton berättar Cathy att hon älskar att arbeta med allt inom tandläkeri, men lämnar kirurgin till sin make. Cathy berättar att hon inte ångrar sitt yrkesval en enda sekund. ”Det är jättekul att få arbeta som tandläkare. Varje dag är en rolig dag på jobbet!”, säger Cathy och skrattar.

Här är bilder på mig med Chuong Ly och min flickvän Linn Dao som är 10-terminare på tandläkarlinjen i Göteborg. Tyvärr hann jag inte ta bilder med Cathy, men det kommer nog så småningom i framtiden. De har nämligen bjudit mig och Linn till en auskulation hos dera kliniker. Detta är en unik möjlighet för att kunna få bra inblick i hur privata mottagningar fungerar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s