Jag kom in!

Det har varit molnigt här i Göteborg de senaste dagarna. Igår inföll vintersolståndet, vilket innebär i praktiken att vi upplever årets kortaste dag och årets längsta natt. Det kändes verkligen extra mörkt och eländigt under dagen, men idag är det över. Från och med idag kommer vi gå mot ljusare tider. Jag kan gladeligen säga samma sak med mitt antagningsbesked!

Jag vaknade kvart i tio på morgonen och det första jag gjorde var att kolla på mitt antagningsbesked. Jag trodde knappt mina ögon när stod det ett grönt ”ANTAGEN”. Nej, det här måste vara en dröm tänkte jag. Det var inte förrän jag fick mitt välkomstbrev som jag insåg att jag verkligen har kommit in! Jag kan inte beskriva glädjen enbart med mitt tangentbord. Jag kan inte beskriva en känsla som är mer än bara en känsla. Äntligen har min dröm gått i uppfyllelse! Jag har skrivit högskoleprovet totalt sju gånger under de senaste åren. Jag har väntat i två och ett halvt år på att komma in på tandläkarprogrammet och idag står jag här.

För tre år sedan bläddrade jag och min syster i ett häfte med olika universitets- och högskoleprogram. Jag kommer fortfarande ihåg att mina ögon vandrade över ”tandläkarprogrammet” men jag gav upp innan jag ens tänkte på det. Jag tyckte antagningskraven var alldeles för höga för mig. Det är nog bara begåvade personer som lyckas komma in. Jag kunde då absolut inte fantisera om att jag en dag kommer skriva detta blogginlägg.

Min vän har stöttat mig under hela min resa. Jag fick ett meddelande från henne den dagen jag fick reda på mitt högskoleprovsresultat. Jag blev rörd av det hon skrev;

”Vi ska fira din insats, ditt flit och ditt driv! Det är mycket värt och det är det som kommer skapa din framtid. Inte detta prov. Känner ingen som är så strukturerad och flitig som du. Du är en förebild för mig. Det ska vi fira!” 

Så till alla som läser detta och som befinner sig i liknande sits – dagen du blir antagen kommer ske, ge bara inte upp halvvägs! Om jag kan så kan du.

 

Namnlös (2).png

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s